De Rooi Pannen, afdeling VMBO

Naam school: De Rooi Pannen, afdeling VMBO
Locatie: De Rooi Pannen afdeling VMBO
Adres: Dr Ahausstraat 1, 5042 EK
Plaats: Tilburg
Telefoonnummer: 013 - 500 24 00
Contact persoon: Tamara Rombouts
Website: http://www.derooipannen.nl/tilburg/vmbo
E-mail: t.rombouts@derooipannen.nl
Aantal leerlingen: 950
Aantal brugklassen: 11
Gemiddelde groepsgrootte brugklas: VKM 25, VBK 21

Je wordt gezien op De Rooi Pannen Tilburg vmbo! Onze betrokken docenten geven je zelfvertrouwen, werken aan een goede band en staan altijd voor je klaar. Sfeer is alles! Binnen een goede sfeer ontstaat het vertrouwen dat je nodig hebt om te presteren. Met kansengelijkheid en een persoonlijke benadering bieden we jou de vrijheid en de ruimte om je in een veilige en inspirerende omgeving te ontwikkelen. Want iedereen is gelijk. Daarom bieden wij kosteloos onderwijs bij ons op school.

En ben je heel goed in bepaalde vakken? Dan kun je met Diploma op Maat zelfs op een hoger niveau examen doen.
Bij De Rooi Pannen krijg je lekker veel praktijklessen. We noemen dat praktijkgericht onderwijs. Dat betekent dus minder in de schoolbanken en vooral veel doen. Ontdek bij ons zelf hoe echt leren kan zijn!

De onderbouw
Je start in de brugklas op het niveau van jouw schooladvies gecombineerd met een hoger niveau, zodat je op die manier het juiste niveau voor jou kan ontdekken. Je mentor zorgt ervoor dat je snel went op onze school en helpt je met schoolse zaken zoals hoe je moet leren, plannen en huiswerk maken. Op school krijg je meteen veel praktijklessen in onze gymzalen, keukens, het restaurant, studio’s, (digitale) ateliers en computerlokalen.

De beste leerweg
Zo helpen we je in twee jaar naar de beste leerweg voor jou: basis-, kader-, of de theoretische/gemengde leerweg (mavo). En met Diploma op Maat kun je zelfs een uitdagende route volgen met een vak op een hoger niveau. Kies je voor De Rooi Pannen, dan kies je voor een school die gelijke kansen erg belangrijk vindt. Bij ons vragen we geen ouderbijdrage voor excursies, schoolreizen, laptop of overige leermiddelen.

Profielen en richtingen
Na de onderbouwperiode kies je een richting die bij jou past. Wist je dat onze school in Tilburg het breedste aanbod heeft van profielen en richtingen? Zo hebben we de richtingen media, vormgeving, ICT, handel, marketing, ondernemen, horeca, bakkerij en recreatie. Daarnaast hebben we de vele keuzevakken die je kunt kiezen tijdens de bovenbouwperiode. 

Wil je er meer over weten, kom dan zeker kijken tijdens onze open dag op 5 november 2023 of 21 januari 2024 tussen 10.00 - 14.00 uur, doe mee aan een van onze Proef & Beleef meeloopmiddagen of check onze website.
https://derooipannen.nl/tilburg/vmbo

Leerlingbegeleiding
Kies je voor De Rooi Pannen en heb je net iets meer ondersteuning nodig? Dan staan onze mentoren, ondersteuningscoördinator, leerlingcoördinatoren, jongerenwerkers, vertrouwenspersonen, en verschillende coaches voor je klaar.
Natuurlijk wel in overleg met jou en je ouder(s) of begeleider(s). Hiermee krijg je een fijne schooltijd, ontdek je jouw talenten en haal jij bij ons het beste uit jezelf!

Benieuwd naar de sfeer op onze school? 
Volg ons op onze socials: 
derooipannenvmbotilburg