2College Cobbenhagenmavo

Naam school: 2College Cobbenhagenmavo
Locatie: Cobbenhagenmavo
Adres: Jac van Vollenhovenstraat 260, 5012 AD
Plaats: Tilburg
Telefoonnummer: 088 023 25 50
Contact persoon: Dhr. Niek de Cock
Website: http://www.2college.nl/cobbenhagenmavo
E-mail: cobbenhagenmavo@2college.nl
Aantal leerlingen: 274
Aantal brugklassen: 3
Gemiddelde groepsgrootte brugklas: 21

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! Iedereen is uniek, heeft zijn eigen talent en leert op zijn eigen manier. Daar speelt de Cobbenhagenmavo op in door gevarieerd onderwijs aan te bieden en waar nodig extra zorg op maat te leveren. Je leert bij ons niet alleen uit een boek, maar ook door te doen. Wij geloven dat je elkaar nodig hebt om een volgende stap te zetten. Door zowel binnen als buiten de school de samenwerking op te zoeken haal je het beste uit jezelf en uit de ander. Zo krijg je een optimale voorbereiding om verder te studeren op de havo of het mbo.

Bij ons doe je examen in 7 vakken. Door het beroepsgerichte vak stimuleren wij je om zowel binnen als buiten de school te leren. Zo laten wij je optimaal leren in de praktijk wat zorgt voor een goede aansluiting met het mbo of de havo. Door de samenwerking met het Cobbenhagenlyceum is overstappen naar de havo goed geregeld.  

Wil je meer weten over onze kleine mavo? Bekijk dan onze video waarin we je meer vertellen over onze school. Kijk op onze website: www.2college.nl/cobbenhagenmavo

De onderbouw
Onze school is klein, kleurrijk en biedt kansen voor iedereen. Wij hebben een éénjarige brugperiode: mavo/havo. Dit biedt de mogelijkheid om door te stromen naar het Cobbenhagenlyceum om daar een havo- of vwo-diploma te halen.

Naast de normale lessen volg je onze JOT-lessen (Je Ontdekt Talent). In deze afwisselende lessen ga je ontdekken waar je goed in bent. Zo leer je jezelf kennen, zodat je op een goede manier een verantwoordelijke beroepskeuze kunt maken, voor een succesvol verloop van je studie op het mbo of op de havo. 

Door Cobbenhagen sport kun je bij ons in de pauze of na school basketballen, tafeltennissen, straatvoetballen etc. 
Extra veel mogelijkheden om bij ons te sporten. Daarbij bieden we LO2 in de bovenbouw als examenvak aan waarin je meer theorie leert over sport en beweging.

Leerlingbegeleiding
Wij omarmen de diversiteit op onze school. We vinden het belangrijk dat je je bij ons prettig en veilig voelt. Zit je niet lekker in je vel, dan hebben wij medewerkers die je kunnen helpen. 

Wij stimuleren je om te laten zien wat je waard bent. Daarin vinden we de samenwerking met je ouders erg belangrijk. Wij ondersteunen jou en je ouders waar nodig om de eindstreep te behalen, een diploma! 

De belangrijkste persoon voor jou en je ouders is je mentor. Als je hulp nodig hebt, zal je mentor samen met je binnen de school de juiste medewerkers opzoeken. Je staat er niet alleen voor! Wij vinden het belangrijk dat het goed met je gaat en gelukkig wordt in de toekomst. Dat is de basis om tot mooie resultaten te komen. 

2College verzorgt ook voortgezet vrijeschoolonderwijs op het terrein van het Cobbenhagenlyceum, genaamd de Waldorfstroom. Meer informatie over 2College Cobbenhagenlyceum Waldorfstroom vind je op www.2college.nl/waldorfstroom/