Reeshof College

Naam school: Reeshof College
Locatie: Reeshof Tilburg
Adres: Warmondstraat 240 5036 BV
Plaats: Tilburg
Telefoonnummer: 013-5784770
Contact persoon: Dave van Iersel
Website: http://www.reeshofcollege.nl
E-mail: info@reeshofcollege.nl
Aantal leerlingen: 750
Aantal brugklassen: 7
Gemiddelde groepsgrootte brugklas: BB+/KB klas 25 - KB+/TL klas 28

Een nieuwe stap na je basisschool. Je gaat op zoek naar een middelbare school. Spannend maar ook leuk voor jou en zeker voor je ouders. Op zoek naar een nieuwe school waar jij je prettig voelt en die goed bij je past! Wil jij je ontwikkelen en weet je nog niet zo goed wat jij in de toekomst wil worden.
Graag ontvangen we je op het Reeshof College!

Op school zit je samen met anderen. Vrienden, vriendinnen, andere klas- en leeftijdsgenoten, eerstejaars, oudere leerlingen en medewerkers van de school. Allemaal zijn we anders en iedereen verdient op school een fijne en veilige plek. Bij het Reeshof College is iedereen welkom en gaan we respectvol met elkaar om. Zo zijn we een school waar we met z’n allen graag leren en werken. Een school om trots op te zijn. 

De onderbouw
Je start op het Reeshof College in een basis+/kader of kader+/theoretische talentklas. De lessen worden op het hoogste niveau in de betreffende klas aangeboden. Zo word je meteen in het eerste jaar uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Vaak kun je meer dan je denkt!  

In leerjaar 1 werken we met een eigen laptop en schoolboeken. Leerlingen hebben 3x in de week een mentorles aan het begin van de dag. Er is veel contact met de mentor. 
Een kracht van het Reeshof College is de kleinschaligheid en dus de korte lijnen tussen school en thuis. Door het schooljaar heen zijn er continue momenten tussen school, leerling en ouder(s)/verzorger(s) waarin de studievoortgang en mensontwikkeling van de leerling wordt besproken. Het Reeshof College heeft een interne ‘vrijwillige’ huiswerk-begeleiding. 

Het Reeshof College staat voor: ‘meer dan een diploma’.

Leerlingbegeleiding
Waar voel jij je prettig bij, waar heb jij behoefte aan? Bij het Reeshof College begeleiden we jou op een manier die het beste bij je past. Jij hebt hierin zelf een belangrijke rol maar ook je ouders/verzorgers en de mentor. Je start bij ons drie keer in de week met een mentorles. 
Heb je extra begeleiding nodig dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn van passend onderwijs voor jou binnen het Reeshof College.