Reeshof College

Naam school: Reeshof College
Locatie: Reeshof Tilburg
Adres: Warmondstraat 240 5036 BV
Plaats: Tilburg
Telefoonnummer: 013-5784770
Contact persoon: Maartje Wijsen
Website: http://www.reeshofcollege.nl
E-mail: mwijsen@reeshofcollege.nl
Aantal leerlingen: 700
Aantal brugklassen: 7
Gemiddelde groepsgrootte brugklas: BB+/KB klas 25 - KB+/TL klas 28

We gaan op het Reeshof College voor meer dan een diploma.

Wij vinden een goede beroepshouding en hoe je jezelf gedraagt in de maatschappij belangrijk. Bij het Reeshof College is iedereen welkom en gaan we respectvol met elkaar om. Iedereen verdient een fijne en veilige plek.

Je leert bij ons door te doen, met veel praktijklessen, stages binnen en buiten de school en vaardigheidslessen. Door al deze ervaringen in leerjaar 1 en 2, kun je uiteindelijk aan het einde van leerjaar 2 een goede keuze maken voor je profiel/vakkenpakket. Je maakt een keuze tussen 3 profielen; Dienstverlening en Producten, Zorg en Welzijn of Economie en Ondernemen. Je kiest hierbij een profiel dat, na het behalen van je diploma, het beste aansluit bij je vervolgopleiding.

Kijk voor een dronevlucht door onze school of bezoek onze digidag door te surfen naar https://digidag.reeshofcollege.nl/

De onderbouw
Talentjaren
Je start op het Reeshof College in een basis/kader of kader/theoretische talentklas. De lessen worden op het hoogste niveau van die klas aangeboden. Zo word je meteen in het eerste jaar uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Vaak kun je meer dan je denkt!  

In leerjaar 1 werken we met een eigen laptop en schoolboeken. Leerlingen hebben veel contact met de mentor waaronder 3x in de week een mentorles aan het begin van de dag. 

Een kracht van het Reeshof College is de kleinschaligheid en dus de korte lijnen tussen school en thuis. Door het schooljaar heen zijn er steeds momenten tussen school, leerling en ouder(s)/verzorger(s) waarin de studievoortgang en ontwikkeling van de leerling wordt besproken.

Het Reeshof College staat voor: ‘meer dan een diploma’.

Leerlingbegeleiding
Waar voel jij je prettig bij en waar heb jij behoefte aan? Bij het Reeshof College begeleiden we jou op een manier die het beste bij je past. Jij hebt hierin zelf een belangrijke rol. Daarnaast hebben ook jouw ouders/verzorgers en de mentor een rol hierin. Heb je extra begeleiding nodig, dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn van passend onderwijs voor jou binnen het Reeshof College. Op dit moment zal naast de mentor ook het ondersteuningsteam van de school betrokken raken. We hebben een breed ondersteuningsaanbod op didactisch en sociaal emotioneel gebied.  

Nieuwsgierig?
Leerlingen en docenten laten je graag zien en vertellen je hoe een dag op het Reeshof College eruit ziet.
Je bent van harte welkom op de volgende kennismakings-momenten:
• Voorlichtingsavonden 21 november 2023 en 9 januari 2024 op het Reeshof College 
• Open Dag 3 februari 2024 
• Meeloopdagen 17 januari, 31 januari, 7 februari en 28 februari 2024