2College Durendael

Naam school: 2College Durendael *
Tweetalig: ja
Locatie: Durendael
Adres: Van Kemenadelaan 5, 5061 EE
Plaats: Oisterwijk
Telefoonnummer: 088-023 26 00
Contact persoon: Heidi van Pinxteren
Website: http://www.2college.nl/durendael
E-mail: durendael@2college.nl
Aantal leerlingen: 1552
Aantal brugklassen: 14
Gemiddelde groepsgrootte brugklas: 23

Wat leuk dat je meer wil weten over 2College Durendael in Oisterwijk!

Durendael is een school voor vmbo, havo en vwo, dus een brede scholengemeenschap. Op Durendael kun je “leren op een manier die bij jou past!” Ben je een doener of geïnteresseerd in bijvoorbeeld talen? Leer je graag in de praktijk of duik je liever in de theorie? Ga je graag op Expeditie? Hou je van onderzoeken? Werk je graag met een laptop, maar ook met boeken? Vind je het fijn om met anderen samen te werken, maar kies je ook graag je eigen leerroute? Vind je het leuk om ervaring op te doen met het starten van een eigen bedrijf? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Op Durendael mag je jezelf zijn, leer je jezelf nog beter kennen en ga je vanuit (zelf)vertrouwen de toekomst tegemoet!

Durendael heeft verschillende brugklassen: vmbo basis, kader en gemengd/theoretisch, havo en vwo. Wij bieden ook de combinatieklas gt/havo aan. Als je interesse hebt in de Engelse taal, kun je ook kiezen voor havo of vwo tweetalig onderwijs (TTO). Naast vwo TTO, kun je ook kiezen voor vwo TIO. Bij vwo TIO is het vak academische vaardigheden de basis van een breed talentenonderzoeksprogramma van klas 1 t/m 6.

De onderbouw
In het eerste jaar kijken we heel goed welk niveau het beste bij jou past, zodat je in leerjaar 2 op de juiste plek zit. Wij vinden het belangrijk dat jij geïnspireerd, gemotiveerd en uitgedaagd wordt, maar vooral dat je lekker in je vel zit. De start op de nieuwe school is heel belangrijk, daarom beginnen wij in de eerste weken, met allerlei lessen en activiteiten, die ervoor zorgen dat jij je helemaal op je gemak voelt. De mentor is een belangrijk persoon in jouw schoolloopbaan, hij/zij helpt je om samen met jou na te denken over de keuzes die je maakt voor bijvoorbeeld je persoonlijke leerroute en de workshops binnen Expeditie Durendael. Binnen Expeditie Durendael kies je gedurende het jaar uit verschillende workshops. Hierdoor ga je je talenten ontdekken, deze verder ontwikkelen en krijg je de kans om nieuwe ervaringen op te doen, die een plaats krijgen in je eigen e-portfolio. Naast deze persoonlijke keuzes, volg je de meeste lessen samen in de klas. Wij vinden het belangrijk dat de lessen boeiend, betekenisvol en inspirerend zijn. Onze docenten nemen jou mee op reis door hun vak, beleef samen wat er allemaal te leren is! Onze leerlingen slagen trouwens bijna allemaal binnen de jaren die er voor hun richting staan. Maar wij vinden het nog belangrijker, dat onze leerlingen met plezier terugkijken op hun tijd bij ons op school. Wij praten op Durendael niet over, maar met de leerlingen. Je mening doet er toe!

Leerlingbegeleiding
Het is belangrijk dat we je goed leren kennen, zodat we beter aan kunnen sluiten bij wat jij nodig hebt. De eerste stappen hiervoor zet je samen met je mentor en de vakdocenten. In het begin is dit nog best spannend, maar je zal merken dat het je helpt een goede start te maken op onze school. Sommige leerlingen hebben net iets meer ondersteuning nodig. Op onze school werken we met een ondersteuningsteam. Zij doen er samen met jou alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden. Soms hebben leerlingen wel eens een periode extra ondersteuning nodig: misschien heb je dyslexie, is het huiswerk plannen lastig, of kun je je moeilijk concentreren? Wij denken met je mee over wat jou kan helpen. Dan maken we samen een plan, zodat je daarna weer zelf verder kan.

Waarom hebben onze leerlingen voor Durendael gekozen? 
Melvin (13) 
“Ik wil later een eigen bedrijf en wil kiezen voor ondernemen. Je kunt daar veel mee doen op deze school”. 
Yves (12) 
“Op de open dag voelde ik me meteen thuis en sprak ik hele vriendelijke docenten”.
Vasco (12) 
“Mijn zus heeft hier ook gezeten en is geslaagd, zij vond het een geweldige school”. 
Micha (12) 
“Ik hoorde van mijn zus dat je door docenten en leerlingen met respect behandeld wordt”.
Jurre (12) 
“Ik voelde me met direct thuis, omdat de school niet zo groot voelt. Dat vond ik fijn omdat ik van een kleine basisschool kwam”.
Maroin (12) 
”Op Durendael doe je veel leuke activiteiten”.