2College Durendael

Naam school: 2College Durendael
Locatie: Durendael
Adres: Van Kemenadelaan 5, 5061 EE
Plaats: Oisterwijk
Telefoonnummer: 088 023 26 00
Contact persoon: Monique Gerrits
Website: http://www.2college.nl/durendael
E-mail: gerrits.m@2college.nl
Aantal leerlingen: 1479
Aantal brugklassen: 13
Gemiddelde groepsgrootte brugklas: 22

2College Durendael is een school voor vmbo, havo en vwo, dus een brede scholengemeenschap. Op Durendael kun je “leren op een manier die bij jou past!” Ben je een doener of heb je interesse in talen? Leer je graag in de praktijk of duik je liever in de theorie? Ga je graag op Expeditie? Hou je van onderzoeken? Werk je graag op de laptop of liever met boeken? Vind je het fijn om samen te werken of kies je liever je eigen weg? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

Op Durendael mag je jezelf zijn, leer je jezelf nog beter kennen en ga je vanuit vertrouwen je toekomst tegemoet. 
Je groeit op Durendael! 

Durendael heeft verschillende brugklassen: vmbo basis, kader en theoretisch, havo en vwo. Wij hebben ook combinatie-klassen tl/havo. Heb je interesse in Engels, dan kun je ook kiezen voor havo of vwo tweetalig onderwijs (TTO). In het TTO krijgt je les (70%) in het Engels en word je een echte wereldburger als je andere culturen leert kennen op onze reizen.

De onderbouw
In het eerste jaar kijken we heel goed welk niveau het beste bij je past, zodat je in leerjaar 2 op de juiste plek zit. Wij vinden het belangrijk dat je uitgedaagd wordt, maar vooral dat je lekker in je vel zit. Je start op school is heel belangrijk en dus begint het schooljaar met allerlei lessen en activiteiten, die je thuis laten voelen. 
We werken met een Plenda, een agenda die tevens een planner is. Heel handig! De vakdocenten en je mentor leren je hoe je de Plenda gebruikt. 

De mentor is een belangrijk persoon voor jou, en denkt met jou mee over de keuzes die je maakt in je eigen leerroute en de workshops bij Expeditie Durendael. Binnen Expeditie Durendael kies je uit verschillende workshops. Hierdoor ontdek je talenten, ontwikkel je deze verder en doe je nieuwe ervaringen op, die je verwerkt in je eigen e-portfolio.   

Naast deze eigen keuzes, volg je de meeste lessen sámen in je klas. Wij vinden het belangrijk dat onze lessen boeiend en betekenisvol zijn. Onze docenten nemen jou mee op pad door hun vak: zo beleef je samen wat er te leren is!  

Onze leerlingen slagen trouwens bijna allemaal binnen de jaren die er voor hun richting staan. Maar wij vinden nog belangrijker, dat onze leerlingen met plezier terugkijken op hun schooltijd. 

Leerlingbegeleiding
Het is belangrijk dat we je goed kennen, zodat we weten wat jij nodig hebt. De eerste stappen hiervoor zet je met je mentor en je vakdocenten. In het begin is dit nog best spannend, maar je zal merken dat het je helpt een goede start te maken. Sommige leerlingen hebben net iets meer ondersteuning nodig. Op onze school werken we met een ondersteuningsteam. Zij doen er samen met jou alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden. Dus, heb je dyslexie, is huiswerk plannen lastig of kun je je moeilijk concentreren? Wij denken met je mee over wat jou helpt. We maken samen een plan, zodat je daarna weer zelf verder kan. Zo groei je ook op Durendael. 

2College verzorgt ook voortgezet vrijeschoolonderwijs op het terrein van het Cobbenhagenlyceum, genaamd de Waldorfstroom. Meer informatie over 2College Cobbenhagenlyceum Waldorfstroom vind je op www.2college.nl/waldorfstroom/