2College Ruivenmavo

Naam school: 2College Ruivenmavo
Locatie: Ruiven
Adres: Vlierakkerhof 1, 5056 NH
Plaats: Berkel-Enschot
Telefoonnummer: 088 023 28 00
Contact persoon: Dhr. B. Paulissen
Website: https://www.2college.nl/ruivenmavo/school/
E-mail: ruivenmavo@2college.nl
Aantal leerlingen: 360
Aantal brugklassen: 4
Gemiddelde groepsgrootte brugklas: 25

Iedereen is anders.. Jij ook! Daarom bieden wij op de Ruivenmavo gepersonaliseerd onderwijs aan. Samen met je persoonlijke coach ontdek je hoe jij het beste kunt leren. We geven je de tijd en ruimte om jouw persoonlijke doelen en leerroute te ontdekken. Wat je moet leren staat vast, maar de manier waarop, het tempo en het niveau bepaal je samen met je coach. Zo motiveren we jou om steeds meer eigen baas te zijn van jouw eigen leerproces. We snappen heel goed dat je dit niet allemaal meteen zelf kunt, je coach helpt daarbij, totdat je het zelf kunt!

Iedereen leert op zijn eigen manier, wil je liever zien wat we doen? Bekijk onze website voor nog veel meer informatie! www.2college.nl/ruivenmavo

De onderbouw
Een dag op de Ruivenmavo ziet er misschien anders uit dan je gewend bent. Tussen half negen en half tien heb je tijd om dingen af te maken, vindt de coaching plaats en kun je groepsgenoten ontmoeten. Daarna start je met je stamgroep. Je kijkt naar het journaal en neemt de dag door. Na de dagstart neem je deel aan leeractiviteiten. Wij dagen je uit om het stuur in eigen handen te nemen en samen met je coach het ideale lesprogramma vorm te geven. Jouw vakdocenten adviseren je en proberen er samen met je achter te komen hoe jij het beste kunt leren. Misschien wil je vaker naar wiskunde? Of is het beter een uur extra Spaans te volgen? Na de leeractiviteiten valt er op school nog veel meer te ontdekken in talenturen.

Meer ontdekken? Kom naar onze Open Dag!

Leerlingbegeleiding
Eén keer per week heb je een gesprek met je coach. Je coach wil graag weten hoe het met je gaat en helpt je met het uitstippelen van je persoonlijke route. We laten je niet los tijdens het ontdekken van je leerproces, we noemen dat ‘anders vasthouden’. Je coach leert jou kennen jij leert jezelf kennen. Dan ontdekken we wat voor begeleiding jij nodig hebt!

Daarnaast hebben we regelmatig Leerling-Ouder-Coach gesprekken van 30 minuten om ook je ouders mee te nemen op jouw ontdekkingsreis.

Je coach is het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders. Als het even niet goed gaat of je hebt extra hulp nodig bij het leren, zijn er expertcoaches die je weer op de juiste weg kunnen helpen.