2College Ruivenmavo

Naam school: 2College Ruivenmavo
Locatie: Ruiven
Adres: Vlierakkerhof 1, 5056 NH
Plaats: Berkel-Enschot
Telefoonnummer: 088-023 28 00
Contact persoon: Dhr. B. Paulissen
Website: https://www.2college.nl/ruivenmavo/school/
E-mail: ruivenmavo@2college.nl
Aantal leerlingen: 330
Aantal brugklassen: 3
Gemiddelde groepsgrootte brugklas: 28

Wij geloven dat jij uniek bent, daarom kijken we naar hoe jij leert. Op de Ruivenmavo volg je gepersonaliseerd onderwijs geïnspireerd op het Zweedse concept Kunskapsskolan. Je hebt geen vast rooster, maar we geven je tijd en ruimte om jouw persoonlijke doelen en leerroute te bepalen. Wat je moet leren staat vast. De manier waarop, het tempo en het niveau bepaal je samen met je coach die wekelijks met jou je persoonlijke ontwikkelingsdoelen en je voortgang bespreekt. Zo motiveren we jou om steeds meer eigen baas te zijn van jouw eigen leerproces op een kleinschalige en veilige school.

De onderbouw
Met een gt- of kgt-advies kom je in de mavostroom, die opleidt voor een vmbo-t diploma. Voor de leerlingen met een t/h advies bieden we de havostroom aan. Na 1 of 2 jaar kun je met een positief havoadvies doorstromen naar 2 of 3 havo gepersonaliseerd onderwijs op 2College Cobbenhagenlyceum. Het is ook mogelijk om voor een vak op een hoger niveau te werken of om eerder examen te doen voor een vak.
Iedere dag start je samen met je stamgroep. Je kijkt naar het (NOS-)journaal en je maakt een dag- en weekplanning. Na de dagstart neem je deel aan leeractiviteiten die je zelf plant. Een aantal maanden per jaar volg je daarnaast een door jou gekozen workshop, het persoonlijk talent uur.
Wij dagen iedere leerling uit om het stuur in handen te nemen en samen met een persoonlijke coach het ideale lesprogramma vorm te geven. Dit doen wij niet door je los te laten! We noemen dat anders vasthouden, en dat is ook voor iedere leerling anders. Jouw vakdocenten adviseren je en proberen er samen met jou achter te komen hoe je het beste kunt leren. Dit kan best betekenen dat je wiskunde een uurtje minder in de week nodig hebt en daardoor wat meer tijd kan besteden aan Spaans. Kies je ervoor om naar de docent te luisteren in een ‘lezing’ of werk je liever met je klasgenoten aan je doelen in een ‘workshop’?

Bekijk onze website voor nog veel meer informatie!
www.2college.nl/ruivenmavo

Leerlingbegeleiding
Je hebt een persoonlijke coach die jou begeleidt en motiveert en iedere week een coachgesprek met je heeft. Hij is je steun en toeverlaat om je persoonlijke doelen te bereiken. Je coach regelt ook gesprekken met jou en je ouders. Mocht het even niet goed gaan met je en de coach vindt dat er meer hulp voor je moet zijn, dan kan hij in het gesprek met jou en je ouders voorstellen om wat meer hulp in te schakelen. Het kan zijn dat je wat meer hulp bij het leren nodig hebt of dat je het fijn vindt om eens met iemand anders over een probleem te praten.