De Nieuwste School

Naam school: De Nieuwste School
Adres: Sint Josephstraat 106, 5017 GK
Plaats: Tilburg
Telefoonnummer: 013-5812066
Contact persoon: Bas Leijten
Website: http://www.denieuwsteschool.nl
E-mail: info@denieuwsteschool.nl
Aantal leerlingen: 750
Aantal brugklassen: 5
Gemiddelde groepsgrootte brugklas: 30

Wij vinden het erg belangrijk dat jij ruimte krijgt om zelf onderzoek te gaan doen. Onderzoek doen begint vaak met het stellen van een vraag. Wil jij meer weten over De Nieuwste School? Bekijk dan onze virtuele tour en je krijgt een beeld hoe het is om op De Nieuwste School te gaan leren!

De onderbouw 
In elke klas, die wij stamgroep noemen, zitten maximaal 30 leerlingen. Bij de indeling van stamgroepen houden we er rekening mee dat kinderen met zowel mavo, als havo als vwo-adviezen in dezelfde groep zitten. Een stamgroep blijft de eerste twee jaar bij elkaar. Omdat een nieuwe school sowieso wennen is én we op de middelbare school anders werken dan je gewend bent op de basisschool, vinden we het heel belangrijk dat je voldoende tijd krijgt om te wennen, aan de leraren, aan je medeleerlingen, aan de manier van werken. Daar nemen we dus de tijd voor. We werken niet vanuit het advies van de basisschool maar stellen hoge verwachtingen aan álle leerlingen en dagen jou uit te laten zien wat je kunt en geleerd hebt.

Na twee jaar bekijken we samen met jou en je ouder(s)/verzorger(s) of voor jou mavo of havo/vwo het beste past. Als je naar 3 havo/vwo gaat, besluiten we aan het einde van leerjaar drie samen of het havo of vwo gaat worden.

Je werkt voor elk vak op De Nieuwste School aan leerdoelen. De mentoren en experts kijken met je mee hoe dit gaat. Zij geven je geen cijfers, maar tips en tops zodat je weet wat goed gaat en waar je nog aan kunt werken. Elk leerjaar krijg je drie keer een persoonlijk portret. Hierin kan je jouw ontwikkeling zien en op welk niveau je aan het werk bent. Als je meer wilt weten over hoe het werkt met beoordelen dan kun je dat vinden op onze website onder het kopje toetsen en beoordelen.

En je schooladvies? Daar kijken we niet naar. We hebben hoge verwachtingen van iedereen en zien wie je bent en wat je kunt! 
Klinkt goed toch?

Leerlingbegeleiding
Op De Nieuwste School besteden we veel tijd aan jouw begeleiding. Leren lukt namelijk alleen als we weten wat je nodig hebt en als je lekker in je vel zit. 
Daarom krijg je meerdere jaren les van een groep van dezelfde leraren. Die wij mentoren of experts noemen. Een van hen is jouw persoonlijke coach. Die bespreekt hoe het met je gaat. Welke tips en tops je hebt gekregen en hoe je deze kunt gebruiken om weer verder te komen. 

De expert verzorgt gereedschapslessen en themaonderzoek. Daarnaast heb je elke week veel mentoruren, waarin je leert hoe je kunt leren. Voor extra uitleg kun je iedere dag naar een helpdesk. 

Heb je toch meer begeleiding nodig? Dan staat het ondersteuningsteam voor je klaar.
Fijn toch?