2College Jozefmavo

Naam school: 2College Jozefmavo
Locatie: Jozefmavo
Adres: Sportweg 11, 5037 AC
Plaats: Tilburg
Telefoonnummer: 088 023 27 00
Contact persoon: Dhr. Paul Timmermans
Website: http://www.2college.nl/jozefmavo
E-mail: jozefmavo@2college.nl
Aantal leerlingen: 575
Aantal brugklassen: 6
Gemiddelde groepsgrootte brugklas: 25

Heb je een schooladvies vmbo-gt? Dan past de Jozefmavo misschien wel bij jou! Op de Jozefmavo kijken wij hoe we jou het beste kunnen begeleiden. We zoeken de juiste balans tussen ondersteunen en loslaten zodat jij jezelf op een krachtige manier kan ontwikkelen. Zo stimuleren we je de beste versie van jezelf te worden in onze plezierige omgeving waarin je fouten mag maken. Hiervoor gebruiken wij niet alleen boeken en schriften. Iedere leerling heeft een eigen laptop. Een fijn hulpmiddel bij het werk op school en thuis. 

Naast de brugklas vmbo-gt kennen de havo-kansklas, een speciaal programma aan, waarmee je versneld kunt doorstromen naar de havo. Dit programma is bedoeld voor leerlingen met een tl/havo of havo-advies. 

Wil je onze school beter leren kennen? Dan ontmoeten wij jou en je ouders graag op onze Open Avond. Kijk ook eens op onze website: www.2college.nl/jozefmavo

De onderbouw
Naast de vakken die je al verwacht, zoals Nederlands, Engels en wiskunde, krijg je ook les in M&M (Mens en Maatschappij) en NGT (Natuur, Gezondheid & Techniek). Bij M&M werk je aan onderwerpen uit aardrijkskunde, geschiedenis, economie, levensbeschouwing en maatschappijleer. Bij NGT leer je over biologie, scheikunde, natuurkunde en techniek. 
Ook krijg je het vak digitale geletterdheid waarbij je de moderne digitale wereld leert kennen. 

Wij geven lessen van 60 minuten. Dit betekent voor jou minder leswisselingen op een dag, waardoor onze docenten meer tijd hebben om je te begeleiden en je vragen te beantwoorden. 

Wij gebruiken in klas 1 en 2 een aparte agenda/planner, de Follow Me. Al je docenten helpen je vanaf dag één om daarin je huiswerk goed te organiseren. Zo leer je zelf verantwoordelijkheid te nemen!

Leerlingbegeleiding
We willen graag weten wie jij bent en wat jij nodig hebt om goed te kunnen leren. Zo kunnen wij de juiste balans opmaken voor gepaste begeleiding. Je krijgt bij ons op school een mentor. Die volgt jouw ontwikkeling, je cijfers en ook hoe het verder met je gaat. 

Soms zit je niet zo lekker in je vel of heb je wat extra hulp nodig. Dat kan! Samen met je mentor en je ouders kijken we naar wat je nodig hebt. Naar aanleiding hiervan gaat ons ondersteuningsteam aan de slag om voor jou die extra begeleiding te organiseren.

Loopt het niet zo lekker bij sommige vakken? En heb je misschien wat extra uitleg nodig? Vaak kan het vakkenspreekuur dan al een oplossing voor jou zijn.

2College verzorgt ook voortgezet vrijeschoolonderwijs op het terrein van het Cobbenhagenlyceum, genaamd de Waldorfstroom. Meer informatie over 2College Cobbenhagenlyceum Waldorfstroom vind je op www.2college.nl/waldorfstroom/