2College Jozefmavo

Naam school: 2College Jozefmavo
Locatie: Jozefmavo
Adres: Sportweg 11, 5037 AC
Plaats: Tilburg
Telefoonnummer: 088-0232700
Contact persoon: Dhr. Paul Timmermans
Website: http://www.2college.nl/jozefmavo
E-mail: jozefmavo@2college.nl
Aantal leerlingen: 580
Aantal brugklassen: 5
Gemiddelde groepsgrootte brugklas: 27

Heb je een schooladvies vmbo-gt? Dan wordt de Jozefmavo misschien wel jouw nieuwe school!

De Jozefmavo zit in een licht, ruim schoolgebouw aan de Sportweg. Bij ons gebruik je niet alleen boeken, schriften en werkboeken; iedere leerling heeft ook een eigen laptop. Voor veel kinderen is de laptop een heel fijn hulpmiddel bij hun werk op school en thuis.
Onze school is best bekend. Iedereen die op de Jozef heeft gezeten, vindt het een fijne school. Waarom? We kennen elkaar, iedereen mag en kan zichzelf zijn; we houden rekening met elkaar! En: de docenten op de Jozefmavo doen vaak net een stapje meer voor de leerlingen!   

De onderbouw
Je krijgt behalve de vakken die je al wel een beetje verwacht, zoals Engels, Frans, wiskunde, maar ook les in M&M (Mens en Maatschappij) en NGT (Natuur, Gezondheid & Techniek), allebei leergebieden in klas 1 en 2. NGT bijvoorbeeld bestaat uit de vakken biologie, scheikunde, natuurkunde en techniek. Je krijgt ook het vak mediawijsheid waarbij je wijs wordt gemaakt in de moderne digitale wereld.
Tja, …huiswerk. Wij hebben in klas 1 en 2 een aparte agenda/planner, de Follow Me. Al je docenten helpen je vanaf dag één om daarin je huiswerk (maken en leren!) goed te organiseren.
Je krijgt ook een mentor. Die volgt jouw ontwikkeling, je cijfers en ook hoe het verder met je gaat. Dankzij de Follow Me kun jij zelf je rapportgesprek voorbereiden en voeren met je mentor en ouders. We praten niet over jou, maar met jou!

Leerlingbegeleiding
Nadat je bent ingeschreven op onze school, gaan we op bezoek bij jouw leerkracht van groep 8. Want we willen graag weten wie jij bent en wat jij nodig hebt om goed te kunnen leren. Zo kennen we je al een beetje als je bij ons in klas 1 start.
Soms zit je niet zo lekker in je vel en heb je wat extra hulp nodig. Dat kan! Samen met je mentor en je ouders kijken we naar wat je nodig hebt. De leerlingbegeleiders of ons zorgteam gaan aan de slag om je die extra begeleiding te bieden.
Loopt het niet zo lekker bij sommige vakken? Dan heb je misschien wat extra uitleg nodig. Vaak kan het vakkenspreekuur dan al een oplossing voor je zijn.

Nieuwsgierig geworden? Wij zien jou en je ouders graag op onze Open Avond.