2College Jozefmavo

Naam school: 2College Jozefmavo
Locatie: Jozefmavo
Adres: Sportweg 11, 5037 AC
Plaats: Tilburg
Telefoonnummer: 088 023 27 00
Contact persoon: Dhr. Paul Timmermans
Website: http://www.2college.nl/jozefmavo
E-mail: jozefmavo@2college.nl
Aantal leerlingen: 550
Aantal brugklassen: 5
Gemiddelde groepsgrootte brugklas: 26

Heb je een schooladvies vmbo-gt? Dan wordt de Jozefmavo misschien wel jouw school! Op de Jozefmavo kijken wij hoe we jou het beste kunnen begeleiden. We zoeken de juiste balans tussen ondersteunen en loslaten zodat jij jezelf op een krachtige manier kan ontwikkelen. Zo stimuleren we je de beste versie van jezelf te worden in onze veilige en plezierige omgeving waarin je fouten maken mag. Hiervoor gebruiken wij niet alleen boeken, schriften en werkboeken. Iedere leerling heeft ook een eigen laptop. Een fijn hulpmiddel bij het werk op school en thuis. 

Wil je onze school beter leren kennen? Dan ontmoeten wij jou en je ouders graag op onze Open Avond. 

Wist je dat onze leerlingen een leuke rondleiding voor je hebben opgenomen? Bezoek onze website en neem alvast een kijkje in onze school! 

De onderbouw
Naast de vakken die je al verwacht, zoals Nederlands, Engels en Wiskunde, krijg je ook les in M&M (Mens en Maatschappij) en NGT (Natuur, Gezondheid & Techniek). NGT bestaat uit de vakken biologie, scheikunde, natuurkunde en techniek. 
Ook krijg je het vak mediawijsheid waarbij je de moderne digitale wereld leert kennen. 

Wij geven lessen van 60 minuten. Dit betekent voor jou minder leswisselingen op een dag en een minder zware rugzak. Voor onze docenten betekent dit dat ze meer tijd hebben om je te begeleiden en je vragen te beantwoorden. 

Wij gebruiken in klas 1 en 2 een aparte agenda/planner, de Follow Me. Al je docenten helpen je vanaf dag één om daarin je huiswerk goed te organiseren. Zo leer je zelf verantwoordelijkheid te nemen!

Leerlingbegeleiding
We willen graag weten wie jij bent en wat jij nodig hebt om goed te kunnen leren. Zo kunnen wij de juiste balans op maken voor gepaste begeleiding. Je krijgt bij ons op school een mentor. Die volgt jouw ontwikkeling, je cijfers en ook hoe het verder met je gaat. 

Heb je moeite met sommige vakken? En heb je misschien wat extra uitleg nodig? Vaak kan het vakkenspreekuur dan al een oplossing voor je zijn.

Soms zit je niet zo lekker in je vel en heb je wat extra hulp nodig. Dat kan! Samen met je mentor en je ouders kijken we naar wat je nodig hebt. De leerlingbegeleiders of ons ondersteuningsteam gaan aan de slag om je die extra begeleiding te bieden.