2College Cobbenhagenlyceum

Naam school: 2College Cobbenhagenlyceum *
Tweetalig: ja
Locatie: Cobbenhagenlyceum
Adres: Brittendreef 5, 5012 AE
Plaats: Tilburg
Telefoonnummer: 013-4550941
Contact persoon: Dhr. R. Verschuren, Dhr. L. Bouwens, Dhr. W. Kwint, G. Goossens en Dhr. J. Kamp
Website: http://www.2college.nl/cobbenhagenlyceum
E-mail: cobbenhagenlyceum@2college.nl
Aantal leerlingen: 650
Aantal brugklassen: 4
Gemiddelde groepsgrootte brugklas: 26

Wij geloven dat jij wilt groeien, nieuwe dingen wilt leren en jezelf elke dag een beetje wilt verbeteren! Wij geloven niet dat iedereen dat op dezelfde manier doet. Alle mensen zijn verschillend, gelukkig maar. Het Cobbenhagenlyceum wil niet meer uitgaan van het gemiddelde. Jij mag je eigen route bepalen, je eigen tempo, je eigen niveau, je eigen manier van leren. Het is jouw toekomst, dus jouw route!

Het Cobbenhagenlyceum gaat werken met een geheel nieuw en beproefd onderwijsconcept geïnspireerd door Kunskapsskolan:Van taakgericht naar doelgericht!

Hier krijg je uiteraard hulp bij. Je krijgt een persoonlijke coach die je helpt; niet in een hele klas maar 1 op 1. Iemand die in je gelooft en je helpt zoeken naar jouw persoonlijke route. Wat zijn jouw doelen en op welke manier ga je deze behalen? Hierbij word je geholpen door je coach en vakdocenten!

De onderbouw
havo - vwo                                                                     
tweetalig vwo                                                                       
technasium op havo en vwo

Voor alle stromingen geldt:
• Eigen tempo: Voorlopen of achterlopen is geen probleem!
• Eigen niveau: Sommige vakken op havoniveau en andere op vwo-niveau is geen probleem!
• Eigen leerstrategie: In een rijk aanbod van instructielessen, practica, communicatiesessies, workshoptijd en persoonlijke talententijd kies je zelf je route en bepaal je je eigen leerstrategie. Hierbij word je ondersteund door ICT (je eigen device) en krijg je uiteraard  hulp van je persoonlijke coach.
• Geen jaarlagen, dus ook geen jaar overdoen.

Tweetalig vwo:
De leerlingen van het Tweetalig vwo krijgen in de onderbouw ruim 70% van de lessen in het Engels. Je wordt ondergedompeld in de taal met als resultaat dat je net zo goed Engels spreekt als een ‘near-native’ in vwo 6.

Technasium:
Je werkt projectmatig aan opdrachten die komen van verschillende bedrijven en organisaties uit de buurt van Tilburg. De opdrachten zijn altijd bèta-georiënteerd. 

Daarnaast besteden we erg veel tijd aan evalueren en reflecteren. Hierbij leer je om terug te kijken op wat je gedaan hebt en waar je interesses liggen.

Leerlingbegeleiding
Veiligheid staat bij ons voorop! Iedereen dient zich prettig te kunnen voelen in de klas en op school. Alleen dan kun je leren.

De coach is de spil in de leerlingbegeleiding. Heb je meer steun nodig bij het leren, dan kan de hulp ingeroepen worden van een remedial teacher of kun je deelnemen aan trainingen zoals faalangstreductie, of leren, leren. Ook kan de hulp ingeroepen worden van specialisten die we binnen de school hebben, waaronder de school maatschappelijk werker of de vertrouwenspersoon. Maatwerk is kenmerkend voor onze leerlingbegeleiding en zorg.