2College Cobbenhagenlyceum

Naam school: 2College Cobbenhagenlyceum
Locatie: Cobbenhagenlyceum
Adres: Brittendreef 5, 5012 AE
Plaats: Tilburg
Telefoonnummer: 088 023 25 00
Contact persoon: Karen Hensgens
Website: http://www.2college.nl/cobbenhagenlyceum
E-mail: cobbenhagenlyceum@2college.nl
Aantal leerlingen: 1130
Aantal brugklassen: 8 (waarvan 4 tto)
Gemiddelde groepsgrootte brugklas: 28

Leuk dat je nieuwsgierig bent naar onze school! Wij bieden gepersonaliseerd en doelgericht onderwijs aan middels Kunskapsskolan. Bij ons leer je op eigen tempo en niveau onder begeleiding van een coach. Binnen het gepersonaliseerd onderwijs bieden wij tweetalig onderwijs (tto) en regulier onderwijs aan op havo- en vwo-niveau. Ook maken alle leerlingen in de onderbouw kennis met het Technasium. Wij dagen je uit om een nieuwsgierige houding aan te nemen en je blik te verruimen. Kortom: het Cobbenhagenlyceum opent je wereld door in een veilige omgeving te ontdekken waar jij goed in bent en daar nog beter in te worden! 

Wil je liever zien wat we doen? Bekijk onze animaties over gepersonaliseerd onderwijs.
www.2college.nl/cobbenhagenlyceum/onderwijs/ons-onderwijs-in-5-min/

De onderbouw
Wij werken zoveel mogelijk zonder cijfers en vanuit een digitale leeromgeving. Je voortgang wordt weergegeven door feedback. Hierdoor krijg je inzicht in je leerproces: wat heb je goed gedaan en wat heb je nodig om verder in de buurt van je doel te komen? Je werkt per vak op eigen niveau en tempo. Wekelijks heb je 1-op-1 begeleiding van je coach. Hierin bespreek je het stellen van de doelen, hoe het met je gaat en wat je nodig hebt om verder te komen. Je werkt in principe op school, en krijgt geen klassikaal huiswerk mee (maar natuurlijk maak je soms ook thuis wat werk af). Binnen het Technasium werk je in groepjes en ook bij andere vakken werk je regelmatig samen. Kies je voor TTO? Dan krijg je minimaal de helft van al je lessen in het Engels en spreek je Engels in de klas met je klasgenoten en docenten! 

Leerlingbegeleiding
Je krijgt een persoonlijke coach met wie je wekelijks een individueel coachgesprek hebt. Je coach begeleidt je proces naar het halen van je doelen. Wanneer er extra ondersteuning nodig is naast de coaching, wordt er door de ondersteuningscoördinator bekeken wat er voor aanvullende ondersteuning binnen en evt. buiten school nodig is.  

Veiligheid vinden we erg belangrijk binnen de school. We hanteren een gedragscode en besteden er regelmatig in onze lessen aandacht aan. We starten iedere dag met een dagstart; hierin besteden we aandacht aan groepsprocessen, het leren leren, plannen en ook kijken we samen het journaal om te kunnen praten over de actualiteit.  

Nog steeds nieuwsgierig? Kom naar onze Open Dag op 20 januari 2024 voor meer informatie of bezoek de website om te zien wanneer er voorlichtingen en kennismakingsmomenten zijn.

2College Cobbenhagenlyceum Waldorfstroom
Op het terrein van het Cobbenhagenlyceum vind je ook de Waldorfstroom, waar voortgezet vrijeschoolonderwijs wordt aangeboden. Meer informatie over 2College Cobbenhagenlyceum Waldorfstroom vind je op www.2college.nl/waldorfstroom/