2College Cobbenhagenlyceum

Naam school: 2College Cobbenhagenlyceum *
Tweetalig: ja
Locatie: Cobbenhagenlyceum
Adres: Brittendreef 5, 5012 AE
Plaats: Tilburg
Telefoonnummer: 088 023 25 00
Contact persoon: Karen Hensgens
Website: http://www.2college.nl/cobbenhagenlyceum
E-mail: cobbenhagenlyceum@2college.nl
Aantal leerlingen: 820
Aantal brugklassen: 7
Gemiddelde groepsgrootte brugklas: 25-30

Leuk dat je nieuwsgierig bent naar onze school! Wij bieden gepersonaliseerd en doelgericht onderwijs aan middels Kunskapsskolan. Bij ons leer je op eigen tempo en niveau onder begeleiding van een coach. Binnen het gepersonaliseerd
onderwijs bieden wij tweetalig onderwijs (tto) en regulier onderwijs aan op havo- en vwo-niveau. Ook maken alle leerlingen in de onderbouw kennis met het Technasium. Wij dagen je uit om een nieuwsgierige houding aan te nemen en je blik te verruimen. Kortom: het Cobbenhagenlyceum opent je wereld door in een veilige omgeving te ontdekken waar jij goed in bent en daar nog beter in te worden! 

Wil je liever zien wat we doen? bezoek onze website en bekijk onze animaties over gepersonaliseerd onderwijs.

De onderbouw
Wij werken zonder cijfers en in een digitale leeromgeving. Je voortgang wordt weergegeven door feedback. Hierdoor krijg je inzicht in je leerproces: wat heb je goed gedaan en wat heb je nodig om verder in de buurt van je doel te komen? Je werkt per vak op eigen niveau en tempo. Wekelijks heb je 1-op-1 begeleiding van je coach. Hierin bespreek je het stellen van de doelen, hoe het met je gaat en wat je nodig hebt om verder te komen. Je werkt in principe op school, en krijgt geen huiswerk mee. Binnen het Technasium werk je in groepjes en ook bij andere vakken werk je regelmatig samen. Kies je voor TTO? Dan krijg je minimaal de helft van al je lessen in het Engels en spreek je Engels in de klas met je klasgenoten en docenten!   

Leerlingbegeleiding
Je krijgt een persoonlijke coach met wie je wekelijks een individueel coachgesprek hebt. Je coach begeleidt je bij het plannen, stellen van doelen en het proces naar het halen van de doelen. Wanneer er extra ondersteuning nodig is naast de coaching, wordt er door de ondersteuningscoördinator bekeken wat er voor aanvullende ondersteuning binnen en evt. buiten school nodig is.  

Veiligheid vinden we erg belangrijk binnen de school. We hanteren een gedragscode en besteden er regelmatig in onze lessen aandacht aan. We starten iedere dag met een dagstart; hierin besteden we aandacht aan groepsprocessen, het leren leren, plannen en ook kijken we samen het journaal om te kunnen praten over de actualiteit.  

Nog steeds nieuwsgierig? Kom naar onze Open Dag voor meer informatie!