Schooljaar 2021-2022

Terugkoppelingen POVO-013 kerngroep

Terugkoppeling vergadering december 2021

Terugkoppeling vergaderingen september-november

 

Schooljaar 2019-2020 Nummer 4

Beste POVO-013 vertegenwoordiger,

Zoals afgesproken informeren we je per mail over de ontwikkelingen betreffende POVO-013. Hierbij wederom een samenvatting van hetgeen besproken is in de vergadering van de kerngroep op 25 juni jongstleden.

·        De ledenraadpleging waarvoor jij wordt uitgenodigd, vindt plaats op 1 oktober 2020 op het Cobbenhagen College. De aanvang is 16.30. Agenda en nadere informatie volgt.

·        De workshop voor leerkrachten groep 8 over het advies wordt gehouden op 8 oktober bij de Rooi Pannen en verzorgd door Henri van de Velden en Adwin Kannekes. Inloop om 15.30 en start om 16.00 uur. Inschrijven kan via de Ontwikkelacademie

·        Het project de Overstap krijgt in 20/21 een vervolg. Manon Segers en Anke Lavrijssen zullen de scholen daartoe benaderen.

·        Ondanks de corona-beperkingen is de kennismakingsochtend van groep 8 op het VO goed verlopen. Wel hopen we dat het volgend jaar weer op de “oude” manier kan verlopen.

Dit is het laatste bericht van dit schooljaar. We zien elkaar zeker op 1 oktober en wensen iedereen een heel fijne vakantie toe.

Mochten er vragen zijn naar aanleiding van dit bericht dan horen we dat graag.

 

Schooljaar 2019-2020 Nummer 3

Beste POVO-013 vertegenwoordiger,

Zoals afgesproken informeren we je per mail over de ontwikkelingen betreffende POVO-013. Hierbij wederom een samenvatting van hetgeen besproken is in de vergadering van de kerngroep op 14 mei jongstleden.

·        De kennismaking van groep 8 op het VO vindt plaats op 18 juni vanaf ca 12.00 uur. Middels een aparte brief zijn de PO-directeuren hierover geïnformeerd.

·        Vanwege de coronacrisis komt de jaarlijkse grootschalige bijeenkomst tussen PO en VO in oktober te vervallen.

·        Op 8 oktober organiseren we een ledenraadpleging waar jij als vertegenwoordiger van jouw school of bestuur voor wordt uitgenodigd. Data en locatie volgen nog een en ander afhankelijk van richtlijnen RIVM

·        We organiseren vanaf oktober wel een aantal workshops over de volgende zaken: advies groep 8, invullen DOD en voorlichting over PRO

·        De jaarkalender voor het nieuwe schooljaar komt zo spoedig mogelijk op de POVO-website

·        De POVO-website heeft een technische update gehad. Mocht je tegen problemen aan lopen dan horen we dat graag via info@povo.nl

 

Schooljaar 2019-2020 Nummer 2

Beste POVO-013 vertegenwoordiger,

Zoals afgesproken informeren we je per mail over de ontwikkelingen betreffende POVO-013. Hierbij wederom een samenvatting van hetgeen besproken is in de vergadering van de regiegroep op 12 december en 6 februari jl.

·        Rob Uddo (directeur de Vonder) vervangt Sjannie Spijkers omdat zij haar baan als directeur heeft opgezegd.

·        Met ingang van schooljaar ’20-’21 gaat Campus 013 op hun eigen locatie een TTV uitvoeren. De Rooi Pannen doet dat waarschijnlijk met ingang van schooljaar ’21-‘22

·        POVO-013 heeft een subsidieaanvraag voor 2020 ingediend bij de gemeente Tilburg. Daaruit kunnen de bestaande activiteiten worden georganiseerd maar ook een aantal projecten worden ondersteund zoals de Overstap, het Mattie-Project en onderzoek naar de mogelijkheden van de Brede School Academie in Tilburg . De laatste betreft een naschoolse activiteit voor leerlingen op PO en onderbouw VO die in een taalarme omgeving opgroeien en een HAVO/VWO potentieel hebben. Nadere informatie volgt.

·        Momenteel verbeteren we de draaiboeken van Die Kant Op, Ontmoeting POVO 013, Verrijkingsinitiatievenen de Regiovoorlichting  zodat deze organisatorisch met meer soepelheid gaan lopen.

·        Op 26 maart organiseren we de eerste ledenraadpleging van 13.00 tot 15.00. Je bent daarvoor als vertegenwoordiger van jouw bestuur of locatie van harte voor uitgenodigd. Mocht je onverhoopt niet kunnen dan gaan we er vanuit dat je voor een vervanger zorgt. We zijn van harte welkom op het Willem II College. De agenda ontvang je binnenkort.

Hopelijk heb ik je hiermee voldoende geïnformeerd. Mocht je nog vragen hebben dan horen we het graag. Mede namens Ronald.

 

Schooljaar 2019-2020 Nummer 1

Beste collega,

Op 31 oktober is de stuurgroep POVO 013 voor het eerst bijeen geweest in de nieuwe afgeslankte samenstelling. De stuurgroep vindt het belangrijk om de ‘achterban’ steeds op de hoogte te houden van ontwikkelingen en besluiten. Jij behoort in onze ogen tot die achterban omdat je eerder namens jouw organisatie deel hebt genomen aan de POVO 013 of dat je anderszins betrokken bent bij POVO activiteiten zoals de regiobijeenkomsten. Mocht dit niet het geval zijn dan horen we dit graag.

We organiseren een keer per jaar een bijeenkomst waarbij de gehele achterban wordt uitgenodigd. In dit lopende schooljaar vindt die plaats op 26 maart van 13.00 tot 14.30 uur. Locatie volgt nog. Zou je die datum alvast willen reserveren.

Daarnaast willen we je na elk stuurgroepoverleg een bericht sturen waarin we op hoofdlijnen aangeven wat er speelt. Dit is het eerste bericht.

Op 26 maart willen we bespreken of dit werkt. Mocht je behoefte hebben aan de notulen laat het dan even weten.

Hieronder tref je een aantal inhoudelijke zaken aan.

Afhandeling lotingsperikelen
Odulphus, DNS en Jozefmavo werken dit jaar met een wachtlijst voor leerlingen die uitgeloot zijn. Dit is tegen de afspraken in. Vanuit POVO-013 is er een brief gestuurd naar Onderwijscafe.

Ontmoeting Die kant Op 
De stuurgroep kijkt met een positief gevoel hierop terug. Er wordt een enquete uitgezet ter evaluatie.

Lopende Projecten:

·        De Overstap: wordt gemonitord vanuit POVO-013

·        Mattie: subsidie van OCW ontvangen op de uitvoering

Informatie over deze projecten worden geplaatst op de site van POVO-013

Verrijkingsinitiatieven/Doelessen

·        Durendael doet mee voor de verrijkingsinitiatieven

·        Werkgroep stelt voor om klein te beginnen met basisscholen in Tilburg West en Praktijkcollege.